Фармкомпанія «Дарниця» вийшла на ринок Нової Зеландії

Фармацевтична компанія «Дарниця» вийшла на ринок Нової Зелендії з препаратом для лікування гострої та хронічної серцевої недостатності, гострої та хронічної ниркової недостатності, нефротичного синдрому, захворювань печінки та артеріальної гіпертензії. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Деталі

  • Нова Зеландія – держава з дуже жорстким регулюванням та високими вимогами до якості лікарських засобів, зазначила компанія. Факт проходження реєстрації лікарського засобу у цій країні, доводить, що українські препарати не поступаються світовим, йдеться у пресрелізі.
  • «Попри виклики повномасштабної війни, ми продовжуємо розширювати наші експортні горизонти. Ліки «Дарниці» сьогодні експортуються в Європу та країни Азійсько-Тихоокеанського регіону. Перелік країн розширюватиметься, адже наші лікарські засоби безпечні, ефективні, дієві та повністю відповідають вимогам найсуворіших світових регулювань», – каже Анна Павлюк-Гаврилова, керівниця департаменту міжнародної реєстрації та виходу на нові ринки фармацевтичної компанії «Дарниця».

Контекст

У червні минулого року «Дарниця» відвантажила один зі своїх препаратів до Австралії. Водночас, у травні 2023 року зареєструвала лікарський засіб для лікування серцевої та ниркової недостатності в Сінгапурі, а у січні 2024 року – у Польщі.

Фармкомпанія «Дарниця» заснована в 1930 році. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія, розв’язання проблем болю. У січні 2022 року Forbes оцінив вартість «Дарниці» у $400 млн. У березні 2022-го її виробництво скоротилось на 40%, але вже у квітні вона вийшла на довоєнні обʼєми. Навіть довелось розконсервувати окремі виробничі лінії, тому що запит на ампули зріс, заявляли в компанії.

Компанія випускає ліки близько 200 брендів у 15 різних формах – у вигляді таблеток, розчинів, крапель, порошків тощо.

У 2023 році виручка ПАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» перевищила 6,9 млрд грн (5,2 млрд грн у 2022 році), свідчать дані YouControl. Чистий прибуток зріс у 2,4 раза, до 1,3 млрд грн. Активи компанії у 2023 році збільшилися на 20%, до 6,6 млрд грн.