Група «Нафтогаз» збільшила видобуток на 7%, до 9,8 млрд куб. м, у січні–серпні

початку року компанії Групи Нафтогаз – АТ «Укргазвидобування» і ПАТ «Укрнафта» – видобули 9,8 млрд куб. м товарного газу, що на понад 7% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє пресслужба.

Група мала цьогоріч продовжити збільшувати видобуток, зокрема до 15 млрд кубометрів газу. За словами очільника Олексія Чернишова, цього буде цілком достатньо для того, щоб покрити потреби України в частині регульованих сегментів.

Ключові факти

  • Показники видобутку блакитного палива перевищують операційний план більш ніж на 2%.
  • «Ми не відмовляємось від своєї мети – перейти на використання газу виключно вітчизняного видобутку для потреб українців», – заявив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.
  • Фахівці Укргазвидобування ввели в експлуатацію 52 свердловини. З них 17 – високодебітні, дають понад 100 000 куб. м газу щодоби.

У 2023 році чистий консолідований прибуток Групи Нафтогаз становив 23,1 млрд грн проти збитку 79,1 млрд у 2022-му.

НАК «Нафтогаз України» за результатами діяльності в 2023 році сплатить до держбюджету майже 12,2 млрд грн дивідендів, а також 2,1 млрд грн податку на дивіденди.

За підсумками першого кварталу Група Нафтогаз отримала 10,9 млрд грн чистого прибутку проти збитку в 1,4 млрд за аналогічний період 2023-го.